Burgemeester Stapelkamp schuift aan bij de Cederhof.

Burgemeester Stapelkamp schuift aan bij de Cederhof.

Toen Anton Stapelkamp bijna twee jaar geleden aantrad als burgemeester van Aalten vroeg hij de inwoners van zijn nieuwe gemeente hem uit te nodigen. Op deze originele wijze wilde hij de bevolking wat beter leren kennen. De begeleiding van woonvoorziening de Cederhof, een locatie van Estinea, vond dit een mooi initiatief en besloot te reageren.

Een eerste afspraak kon niet doorgaan, maar de burgemeester hield woord en was op maandag 25 november jl. te gast op de Cederhof. Na een hartelijke kennismaking schoof het echtpaar Stapelkamp aan tafel, om met een klein groepje bewoners te genieten van een overheerlijke boerenkoolmaaltijd. Uiteraard met rookworst.

Het burgemeesterspaar toonde zich zeer geïnteresseerd in het doen en laten van de tafelgenoten, die uitgebreid hun verhaal konden doen. Na het eten kregen de burgemeester en zijn vrouw vrijaf van de geplande corveebeurt om de woonvoorziening verder te bekijken en kennis te maken met de verschillende bewoners. Zij maakten van de mogelijkheid gebruik om vol trots hun appartement te laten zien.

De burgemeester en zijn vrouw maakten ook nog even tijd vrij om de oudste bewoner van Estinea, Gerrit Gijsbers, te feliciteren met zijn negentigste verjaardag, die hij in september uitgebreid had gevierd.
Het echtpaar Stapelkamp toonde zich enthousiast over de maaltijd, maar zeker ook over de kleinschalige woonvorm, de mooie appartementen en de fijne sfeer die er werd geproefd. Als dank voor het bezoek overhandigden ze een tweetal doosjes met lekkere chocolade.

De gezellige ‘meet and greet’ met het echtpaar Stapelkamp werd door de bewoners van de locatie Hogestraat bijzonder gewaardeerd. Nieuws

📰 Aalten Vooruit
📸 Rianke Tolkamp